Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Chata v dolině

Chata v dolině

Ne každá chata musí být malá a tmavá. Stavba, do které dnes nakoukneme, je prostorná, světlá a hýří všemi barvami. Nachází se v Polsku v oblasti Kaszuby, u pobřeží Baltského moře. Její návrh je dílem mladé polské designérky Joanny Kiryłowicz.

Stavba má velkorysou obytnou plochu, rozprostírá se na 250m2. V přízemí domu se přirozeně nachází společenské prostory. Obývací pokoj je spojen s kuchyní a jídelní částí. Středem místnosti prochází schodiště, vedoucí do sklepa i do vyššího patra. Je samonosné, vyrobené z masivní spárovky a zábradlí má zhotovené z kovu.

Klasická špaletová okna

Celým bydlením prochází dřevěné masivní trámy navozující venkovskou atmosféru. Nemůže chybět ani dřevěná podlaha, nebo klasická špaletová okna. Ta jsou natřena na krásnou modrou barvu a oživují každou místnost. Okna zastiňují látkové shrnovací rolety, nebo závěsy z přírodních látek.

V každé chatě nesmí chybět ani krb. Ten je tady opravdu originální. Může se chlubit zářivou červenou barvou, stejně jako regál vedle něj, na ukládání dřeva. Každý koutek je zde vyladěný do posledního detailu a je vidět, že si designérka opravdu vyhrála. Moderní křesla, pohovky, svítidla i designové doplňky se střídají s klasickými kousky a retro prvky. Často se zde opakují ornamentální vzory, jak na stěnách, kobercích, nebo na tkaninách.

Různorodost materiálů, hravost barevných kombinací i otevřenost různým stylům, to vše charakterizuje toto bydlení. Majitelé se zde nebáli experimentovat a udělali dobře. Interiér je veselý a rozhodně není nudný. A co na něj říkáte vy? 

Zdroj: joannakirylowicz.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock