Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Chata na víkendy

Chata na víkendy

Každý z nás si občas přeje utéct každodennímu životu a hodit běžné starosti za hlavu a jen tak relaxovat. Místo, které je stvořeno k lenošení a odpočinku si dnes ukážeme. Řeč je o víkendové chatě plné masivního dřeva a přírodních materiálů. Můžeme si z něj vzít inspiraci a vnést kousek její atmosféry i k nám, do našich domovů.

Chata bez dřeva? To by nešlo

Asi nikdo z nás si nedokáže představit chatu, ve které by nebylo dřevo, ať už v jakékoliv podobě. Každá země, dokonce i kraj, nebo lokalita má své typické odlišnosti, co se stavění chat týče. Všechny ale mají jeden společný prvek, a tím je dřevo.

Chata, o které je dnes řeč, se nachází až za oceánem, v místě zvaném Muskoka, v Kanadě. Přesto, že se jedná o kanadskou chatu, od těch českých se zas tak výrazně neliší. Dřevěná konstrukce stavby, masivní obložení, dekorace z trofejí lesní zvěře, nebo oblíbené používání kovaných prvků. To vše se běžně používá i u nás. Mírně odlišný je možná pouze odvážnější styl kombinací a vnesení vzorů a barev do interiéru.

Velké dveře ze staré stodoly

Dominantní záležitostí jsou v této chatě velké posuvné dveře, na míru zhotovené do připraveného prostoru. Původně byly tyto dveře součástí, již zchátralé, stodoly. Dveře jsou zavěšené na kovaných kolejnicích a posuvné do stran. Dveře oddělují jednotlivé místnosti mezi sebou a současně umožňují propojovat pokoje přirozeně, bez nutnosti nevzhledně otevřených klasických křídel.

Chata je rozdělena na ložnici, koupelnu a obývací pokoj. V  obývacím pokoji mohou hosté zasednout na pohovku, nebo do křesel a sledovat televizi, nebo se mohou zahřát u klasických kamen. Zvláštností jsou dveře vedoucí navenek, přímo ze sprchy. Hosté si tak mohou užít sprchu přímo v přírodě.

Velmi příjemně v interiéru působí akcenty žluté barvy a hra s tvary zrcadel. Samozřejmostí je použití přírodních materiálů, které by v chatě neměly chybět. Útulná atmosféra místem přímo rezonuje a vybízí k odpočinku. A co na chatu říkáte vy? 

Štítky: chata / chalupa
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Chata na víkendy
Zdroj: rebarn.ca

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock