Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Chalupa, která má vše podstatné

Chalupa, která má vše podstatné

Malá, dřevěná, nepopsatelně půvabná – taková je chalupa v obci Kuželj v údolí Kolpa. Jde o novou dřevěnou chalupu s moderním nádechem, která byla postavena s ohledem na místní kulturní a architektonické dědictví. Navíc se podařilo navržený interiér dokonale propojit s okolní přírodou.

Vše začíná vizí klienta. V tomto případě šlo především o stavbu domu s ohledem na místní a kulturní dědictví. Dům, který se se svými 85 čtverečními metry řadí k těm menším, má vše co domy velké. Navzdory omezenému prostoru je dům otevřený a prostorný. Zkrátka má vše, co potřebujete na víkendy nebo týdenní dovolené. Exteriér domu je vyroben ze slovinského modřínového dřeva: fasáda je vyrobena z vertikálních modřínových lamel a střecha je vyrobena z ručně vyráběných třívrstvých šindelů, které jsou rovněž vyrobeny z modřínu.

Dům je postaven ze slovinského smrkového dřeva s tepelnou izolací z dřevěných vláken, což umožňuje vysoký bioenergetický komfort bydlení. Chalupa je postavena na kamenném podstavci. Interiér byl navržen v jednoduchém stylu. Koupelna a úložný prostor pod schody jsou důmyslně skryté za tapetou kapradiny a na druhé straně podél skříně pokračují směrem do kuchyně a jídelny. Samotná kuchyně je navržena do venkovského stylu, který se do chalupy hodí nejvíce.

Chalupa, která má vše podstatné
Foto: De Zion

Souhra interiéru a exteriéru

Obytný prostor se otevírá do výšky sedmi a půl metru, takže je skutečně prostorný a vzdušný, ale zároveň má mnoho oken nabízející krásné výhledy do okolí. Velká okna bez viditelných rámů fascinují a nabízí krásné výhledy. Interiér s exteriérem spojuje dřevěný nábytek, jako je dubový stůl a židle nejvyšší kvality, pohodlná rozkládací pohovka, ozdobné polštáře, ovčí kůže. Pastelově zelená s nádechem šedé se objevuje na kuchyňských skříních a skříních v chodbě, v dětských pokojích jako detail na zásuvkách a pódiích, v ložnici na zásuvkách u postele, které byly zvoleny místo nočních stolků, a na barevně sladěné tapetě za čelem postele.

Přečtěte si také

Víkendový dům v St Mawes

V městečku St Mawes na britském polostrově Roseland stojí překrásný dům poskytující svým obyvatelům luxusní ubytování uprostřed čarokrásné krajiny. Představuje autentické pobřežní bydlení, které…

Interiér je doplněn lampami z březového dřeva, které má v interiéru hlavní slovo. Zvláštní je také výklenek na dřevěné okno, který má vyhřívané posezení a integrované osvětlení. Podle návrhářů interiérů byl návrh zaměřen především na funkčnost a estetickou dokonalost. Design interiéru je završen krbem. Ten v zimě dodatečně zahřívá místnost a zároveň přináší pocit tepla. U vchodu jsou na jedné straně skříňky, naproti nim je pod schody koupelna a komora, na druhé straně skříně, které pokračují směrem do kuchyně a jídelny. V galerii v horním patře domu byla umístěna pohodlná sedací souprava, která je také místem pro děti na hraní, čtení nebo odpočinek.

Chalupa, která má vše podstatné
Foto: De Zion

Jako dřevěná stodola

V horní části domu je nejprve galerie s pohodlným posezením, které je také místem pro hraní, čtení nebo jako odpočinková zóna pro děti. V této části domu se nachází ložnice a dětský pokoj. V ložnici nejsou žádné skříně, na zdi jsou pouze věšáky, v dětském pokoji jsou tři postele. Umístění tří lůžek v dětském pokoji bylo pro designéry největší výzvou v interiéru. Přestože je dětský pokoj v podkroví, je dostatečně otevřený a prostorný kvůli jeho dobrému umístění a výběru materiálů, barev a doplňků.

Dům se mění ve večerních hodinách, kdy se vnitřní světla odráží přes skleněné povrchy. Ale to není její jediný úžasný obraz. Když se začne pomalu stmívat, vypadá dům jako původní dřevěná stodola. Celá chalupa s terasou s letní kuchyní, stolem a křesly, vzrostlými stromy a jemným osvětlením tvoří pohádkové bydlení se zaměřením v detailech.

Foto: De Zion
Zdroj: www.dezion.si

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock