Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Černobílý interiér nemusí být nudný

Černobílý interiér nemusí být nudný

Černá a bílá barva vytvářejí v interiéru nejvýraznější barevnou kombinaci, která je zároveň nejvíce kontrastní. Černobílý interiér je nadčasový, jelikož je a vždycky bude v kurzu. Spojení těchto dvou barev z opačné strany barevného spektra vypadá naprosto úchvatně i v litevském bytě, do kterého se dnes podíváme.

Byt se nachází v hlavním městě Litvy. Na první pohled zaujme vysokým kontrastem černobílé kombinace barev, minimalistickým vzhledem a čistými liniemi. Vévodící černou a bílou barvu v něm příjemně prohřívá dotek dřeva světlých odstínů. Najdeme ho na podlaze a také na jedné ze skříněk. Jednolitou barevnou kombinaci narušuje také designový koberec v modré barvě v obývací části bytu a zajímavé dlaždice zemitých barev v koupelně. Jinak je celý interiér vyvedený v černé a bílé barvě, s malou zastávkou u šedé.

Světlé a vzdušné bydlení

Díky velkým oknům a vůbec častému použití skla je interiér bytu příjemně světlý. Může za to také dostatek velkých bílých ploch, které navíc prostor opticky zvětšují. Vzniká tak prostorné a vzdušné bydlení, které může volně dýchat i díky praktickému minimalistickému stylu. Interiér bytu zdobí jen pár obrazů, textilií a pokojových květin. O to více může vyniknout designový nábytek, zrcadla či lampy. Jednotlivé prostory jsou otevřené, na kuchyni s jídelnou tak volně navazuje obývací pokoj. Všechny pokoje propojuje jednotný barevný i minimalistický styl, čímž vzniká příjemně kompaktní bydlení.

Černobílý interiér nemusí být nudný

Elegantní byt s nápadem

Kromě poutavé černobílé kombinace zde zaujme i řada dalších prvků. Patří k nim zejména zajímavá prosklená stěna, která odděluje odpočinkovou část od společenské. Moderní skleněná stěna se v jisté obměně opakuje i v prostoru mezi koupelnou a šatnou. Pozornost si rovněž zaslouží designové židle a netradiční gauč. Chytrým řešením jsou prakticky neviditelné dveře, které v místnosti díky své bílé barvě příjemně zanikají, čímž celý prostor opticky zvětšují. Už sama černobílá kombinace přivádí do interiéru jistý elegantní nádech, o umocnění tohoto kouzla se mimo jiné starají bílé závěsy spadající až na zem.

Přečtěte si také

Byt Oxford Street Design

Hlavním přáním klientů bylo vytvoření tmavé kuchyně, která by dokonale zapadala do industriálně laděného designu bytu, jež je součástí ikonické budovy Collingwood Foy & Gibson. Původní dispozice…

Pokud se vám černobílá variace barev líbí, můžete si ji vnést i do vašeho domova. Zatímco bílá barva přinese eleganci a nadčasovost, černá se postará o jistou dávku dramatičnosti. Při zvolení černobílé kombinace je však třeba vycházet z velikosti interiéru. Bílá barva tak dobře poslouží v menších interiérech s nedostatkem přirozeného světla, zatímco převažující černé se nemusíte bát v prostornějších domácnostech s velkými, ideálně francouzskými, okny.

Černou tak můžete aplikovat na některé stěny a třeba i na podlahu. Jestliže se obáváte stoprocentní černé barvy, vsaďte na antracitovou. Podle vzorníku barev sice odpovídá tmavě šedé, avšak pohledově připomíná světlejší černou. Také černobílá kombinace barev v interiéru má své nevýhody, může totiž působit příliš sterilně a chladně. Oživte ji proto nábytkem či podlahou ze dřeva, kus práce zastanou i pokojové květiny či hřejivé textilie. A pokud se vám nechce zcela proměňovat své bydlení do vysoce kontrastní kombinace barev, vyzkoušejte si ji třeba jen na textiliích a bytových doplňcích. I tahle změna váš interiér příjemně ozvláštní.

Zdroj: www.redeco.lt

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock