Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt v pastelových barvách

Byt v pastelových barvách

Mnoho z nás se při zařizování vlastního interiéru bojí experimentovat s barvami, kombinovat je a často nakonec volíme neutrální fádní odstíny. Podobně je tomu i se vzory. Řekli byste, že zelená nejde dohromady s modrou? Kdepak. Tato realizace vás přesvědčí o opaku.

Zelená modrá, pro blázna dobrá

Říká se: ,,zelená, modrá, pro blázna dobrá". A tak jsem možná bláznivá, když budu tvrdit, že se v tomhle případě designéři opravdu vyšvihli a kombinace pastelově modro-fialkové se zelenou se jim povedla.

Návrh interiéru bytu vytvořilo polské designové studio Kameleon z Varšavy. Bydlení je uzpůsobeno akorát pro dva obyvatele. V bytě se z chodby vchází rovnou do kuchyně spojené s obývacím pokojem. Díky velkým oknům zde proudí dostatek denního světla, z kuchyně je také utvořen vstup na malý balkón.

Retro je in

V kuchyni je pro lepší údržbu zvolena velkoformátová dlažba. Šedivé tóny z podlahy přecházejí na kuchyňská dvířka i okolní výmalbu stěn. Celek doplňují ornamentální vzory obkladů kuchyňské linky a masivní dřevěná pracovní deska. Majitelka má v oblibě modré odstíny, což je patrné i na doplňcích. Retro kuchyňské spotřebiče v barvě mint dodávají místnosti šmrnc. Linka je také netradičně osvětlena trojúhelníkovými bodovými světly.

Byt v pastelových barvách

Rostlinné motivy a geometrie

Jídelní stůl je umístěn v obývacím pokoji, takže mohou strávníci u jídla zároveň sledovat televizi. Dostatek prostoru dovolil designérům použití kulatého stolu, což není vždy v bytech možné. Sedět u jídla mohou také u barového stolku a sledovat dění v kuchyni. Dominantou je netradiční televizní stolek v zelené barvě s motivy listů. Florální motivy i zelená barva se objevuje i v ložnici majitelů. Zelená je barvou klidu, přírody a do ložnice určitě patří. Jemné pastelové odstíny kontrastují s cihlovou zdí a něžně souzní se světlým dřevem.

Bytem prostupují barvy šedé a bílé. Světlé dřevo dodává hřejivý dojem a vyvažuje chladné tóny modré a zelené. V ložnici visí nad nočními stolky světla v retro stylu a jejich pozadí zdobí stěna s tapetou. Dobří pozorovatelé si jistě všimnou podoby vzoru s kachličkami v kuchyni.

Koupelna zde není velká, přesto se zde pohodlně vešla otevřená sprcha, toaleta i velké zrcadlo. Za dvířky se schovává pračka a další úložný prostor. Z čistých linií na podlaze vystupují černo-bílé vzory kachliček a narušují sterilní atmosféru koupelny.

Každý koutek interiéru je sladěn do posledního detailu. Něžná krása bílé, pastelové barvy, přírodní motivy, geometrické vzory a masivní dřevo - báječná kombinace. Líbí se vám také? 

Zdroj: kameleon-projektowanie.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock