Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt v historickém činžovním domě

Byt v historickém činžovním domě

Dnes nahlédneme do bytu v historickém činžovním domě, který se stal pro architekty opravdovou výzvou. Ve velkorysém prostoru tak zde vzniklo vcelku extravagantní bydlení s vysokými stropy, velkým přísunem denního světla a opravdu inovativním a velmi odvážným designem.

Hra světla, materiálů i barev

V celkové realizaci tohoto projektu hrají největší roli barvy a materiály, přičemž obojí je ještě podpořené hrou se světlem. Najdeme tu hodně bílé barvy konfrontované s černými odstíny, zasklení, cihly a mramor. Velkou roli však v tomto bytě hraje také nábytek a příslušenství. Obojí si přitom opět zakládá na originalitě a extravaganci.

Jak to všechno začalo

Projekt nového bydlení započal demolicí několika stěn, také původní podlahy vystřídaly nové. Některé z původních stěn se využily a byla na nich odhalena působivá cihla. Využily se i vysoké stropy, do nichž designéři vybírali lampy v avantgardním stylu celé týdny – ale výsledek nakonec stál za to. Jako barvu pro dekorace zvolili černé, bílé a dřevité prvky. Chybět nemohl ani luxusní mramor v černé i bílé barvě.

Moderní interiér v historickém domě

Byt si vyžádal celou řadu výrazných změn. Výsledek tak může mnohé svou moderní podobou zasazenou do historického činžovního domu hodně překvapit. Je také velice znát, že klient si přál opravdu estetické a přitom i funkční bydlení s důrazem na použité materiály. To vše se bytovým designérům podařilo umně spojit. Spolu s výslednou podobou interiéru navíc zůstala zachována původní atmosféra prostoru s nádechem starých časů.

Sprcha a vana v ložnici

Jedním z výstřelků designérů se stala sprcha a vana, které jsou umístěny za zasklenou stěnou v ložnici. Připojují se tedy k její klidové zóně a hrají stejně decentními odstíny barev. Volně stojící vana přitom působí jednoduše i luxusně zároveň. V koupelně přitom podobně jako v jídelně zaujímá své místo luxusní mramor. Velice působivý je také strop, který z části odhaluje nahé cihly užité napříč interiérem.

Byt v historickém činžovním domě

Kouzlo extravagance

Extravagantní prvky lze v tomto bytě najít napříč celým prostorem. Těmi nejvýraznějšími jsou již zmíněné odvážné designové lustry v jídelně propojené s obývacím pokojem. Těm sekunduje komfortní a zajímavě řešená pohovka, robustní lampa v podobě šachové figurky, elegantní ušák i velká černá police stojící u obnažené cihlové stěny. Za zmínku stojí také krásné jídelní židle v kombinaci černého polstrování a světlého dřeva. Extravaganci a luxus v jednom však do místnosti přináší zejména mramor, kterým je obložena kuchyňská linka ze strany do pokoje.

Luxusní černý lustr tentokrát v elegantním stylu se spouští i nad konferenčním stolkem v obývacím pokoji. Nejvýraznějším prvkem této místnosti je však opravdu nádherný koberec plný květů, který se do půlkruhu rozprostírá kolem sedací soupravy.

Odvahu neztrácí ani samotná předsíň, ve které figuruje působivý černobílý obraz v elegantním rámu. Opět zde vede barva černá, bílá a barva dřeva. Ani v předsíni nechybí originální svítidla.

Krásu ložnice vtipně doplněné o koupelnu za prosklenou zástěnou podtrhují také velká okna s bílými záclonami a černými závěsy padajícími až na zem. Celek pak hraje v klasické kombinaci bílé, šedé a černé barvy – vše opět podpořené barvou dřevěné podlahy. Ani zde pak nechybějí nápaditá svítidla.

Luxusní bydlení v historickém domě

Díky svědomité práci bytových architektů plné fantazie vzniklo v historickém činžovním domě minimalistické bydlení, které nejen díky mramoru a impozantním lustrům získalo tak přitažlivý dotek luxusu. Bydlení, na které mohou být jeho majitelé právem hrdí.

Zdroj: ndesignstudio.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock