Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt v bratislavském Starém městě

Byt v bratislavském Starém městě

Bratislavský apartmán je důkazem, že i starší byt lze změnit na luxusní městské bydlení. Zásadní rekonstrukce a přestavba ukazuje možnosti využití a potenciálu staršího bytového fondu (nejen) v Bratislavě.

Zásadní rekonstrukce

"na dřeň a dočista, totální očista" tak lze charakterizovat tuto rekonstrukci

Interiér se nachází v domě postaveném pro zaměstnance bytového družstva v roce 1932. Byt prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která zahrnovala i změnu dispozice. Nejvýraznějším stavebním zásahem bylo vybourání příčky v denní části bytu, čímž vznikl otevřený prostor spojující obývací pokoj, jídelna a kuchyň.

Po odhalení vrstev stropu vynikla světlá výška (3,3 m) a původní betonovou konstrukci stropu. Jelikož se nacházela v použitelném a zachovalém stavu, architekti se ji rozhodli ponechat "v pohledu". Hrubý povrch s otisky bednění je dominantním prvkem architektonického řešení. Betonový strop také logicky rozděluje dispozici na dva funkční celky - denní část s ložnicí a vstupní prostory s hygienou a šatnou. Zóny jsou navzájem propojeny zdvojeným přechodem ponechaným v původním materiálovém řešení. Ostění odhalují výraznou strukturu režného zdiva.

Byt v bratislavském Starém městě

Interiér po rekonstrukci

Autoři vsadili na jednoduché architektonické a materiálové řešení doplněné výraznějšími prvky mobiliáře. Původní dubové parkety působí jako protiklad k odhaleným žebrům stropní betonové konstrukce. Snadno omyvatelné epoxidové podlahy architekti použili ve vstupních prostorech a v koupelně. Kuchyňská linka a nábytek je potažen dubovou dýhou s výrazným radiálním vzorem (řez vedený podél dřeňových paprsků, které směřují do středu kmene).

Přírodní materiály bez povrchové úpravy doplňují modré akcenty použité na kuchyňské lince, zrestaurovaný křesle ze sedmdesátých let, taburetky při vstupu, nebo různých bytových doplňcích. Bílé kulové svítidla jsou jednou z věcí, kterou přinesla do interiéru paní majitelka.

Zdroj: cubedesign.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock