Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt s výhledem staví na kontrastech a současných trendech

Byt s výhledem staví na kontrastech a současných trendech

Dnes se přesvědčíme o tom, že i minimalisticky zařízený byt plný výrazných kontrastů může být cool domovem nejen pro muže. Koktejl béžových, hnědých a šedých tónů s černými akcenty se může stát zajímavou inspirací pro kohokoliv, kdo rád kombinuje strohost s útulností a ozdobnými prvky.

Členitý byt s netypickým půdorysem je z jedné strany takřka kompletně prosklený směrem ven, jeho největší deviza tak spočívá v překrásných výhledech z velkých oken či přímo z velkoryse pojaté terasy. O její estetický ráz se stará osázení tropickými rostlinami, o ten ryze praktický pak stropní větrák, který v parných dnech umožňuje lepší cirkulaci vzduchu a tedy mnohem příjemnější pobyt na terase. Vedle dechberoucího výhledu jsou dalšími výraznými prvky tohoto bydlení i odvážné kontrasty a odraz současných trendů.

Trendy bydlení s průchody

Byt plný invence a úchvatných výhledů si dopřál muž sledující aktuální trendy v oblasti bydlení. Nechal vedle sebe postavit strohost a útulnost s dekorativními prvky, které z tohoto bytu činí příjemné místo k životu. To se skládá z velkého obývacího pokoje propojeného s kuchyňskou linkou a částečně oddělenou prostornou jídelnou, ze samostatné ložnice a již zmíněné luxusní venkovní terasy. Interiér je navíc propleten zajímavými průchody, které se starají o pozoruhodné členění podpořené skladbou odlišných materiálů. Ty zaujmou především svým použitím na jednotlivých stěnách bytu, který se tím pádem opticky zvětšuje. Jednotlivé průchody ozvláštňují byt opravdu originálním způsobem. V jednom z nich je například šikovně ukrytá prosklená šatna a vchod do ložnice. Jistá hravost a tajemnost tak tomuto bydlení vážně nechybí.

Byt s výhledem staví na kontrastech a současných trendech

Kontrasty obývacího pokoje

Obývací pokoj propojený s kuchyní ukazuje tu pravou sílu kontrastu. Pozornost tak na sebe v tomto prostoru okamžitě strhne stěna s netradičním keramickým obkladem, ve které je umístěna vestavěná televizní obrazovka. S tou soutěží dechberoucí výhled na pulzující velkoměsto, který je možné si plně vychutnat z bílé kožené sedací soupravy nebo z jednoho z doplňkových barevných křesel. Podlaha zase o pozornost soupeří se sametově šedým kobercem, který z části překrývá dřevěné parkety s nádhernou podélnou i příčnou strukturou. Prostor netradičně zařízeného obývacího pokoje osvětlují mimo jiné svítidla ve formě dlouhých tyčí, která, jakmile se setmí, vytvářejí velmi zajímavý dojem.

Přečtěte si také

Výrazný byt eklektického stylu ve Veroně

Verona je hned po Benátkách druhým největším městem v Benátsku. Ani dnes nepřestává oslňovat svou krásou a bohatstvím památek. Známá je mimo jiné tím, že do ní anglický dramatik William Shakespeare…

Netradiční kuchyně a jídelna

Vedle stěny s keramickým obkladem zaujme v prostoru obývacího pokoje propojeného s kuchyní i kuchyňská linka, která je navržená tak, aby co nejvíce splývala s interiérem. Jeho kapacitu využívá na maximum, jelikož sahá až ke stropu. Tím také poskytuje dostatek úložných prostorů, které jsou bez výjimky skryté za dvířky. Příjemná kresba dřeva spolu se zvoleným tónem spoludotváří už tak dosti zajímavý charakter tohoto otevřeného prostoru, kterému experimentování s barvami a materiály vážně nechybí. Podobně je na tom také jídelna, kterou díky minimalistickému pojetí tvoří pouze černý masivní stůl obklopený židlemi. Stěžejní dekorací tohoto prostoru je tak inspirativní výhled do okolí lemovaný exotickými rostlinami.

Byt s výhledem staví na kontrastech a současných trendech

Jednoduchá, ale útulná ložnice

Také v ložnici se uplatňuje minimalistický styl. Vzhledem k tomu, že se většina úložných prostorů nachází mimo obytné místnosti, mohla si ložnice dovolit zařízení pouze v podobě kontinentální postele a nočních stolků. Místnost určená k odpočinku je sice zařízená velice stroze, přesto však s jistou dávkou útulnosti. O tu se starají především elegantní závěsy vytvářející zajímavé optické jevy. Pozornosti pak neujde ani kachlíkové obložení či obložení z umělého kamene.

Maximálně funkční koupelna

Koupelna si rovněž libuje v minimalismu a dává na odiv některé z prvků, které se objevují v již zmíněných místnostech. Nachází se zde stejné vzory a materiály, a to včetně typu osvětlení. Tento kompaktní ráz dodává celému bytu příjemný soulad a jednotnost. Koupelna je maximálně funkční, nepotrpí si tedy na čistě dekorační prvky. V jejím prostoru je zkrátka vše zcela jednoduché, umístěné s důrazem na užitnost. Luxusní hranaté umyvadlo tak doplňuje pouze toaletní skříňka, za jejímiž dvířky jsou uloženy základní hygienické potřeby. Barevně vyhlíží koupelna vcelku nenápadně, což však narušují výrazné černé akcenty.

Ve výsledku tak není pochyb o tom, že hlavní devizou tohoto cool pánského bydlení je inovativní užití obkladů. Kontrast, ke kterému v interiéru dochází, přitom vzbuzuje nečekané napětí a dynamiku, které však nemají příliš velký vliv na jeho útulnost. Ostatně je to jako vždy otázkou vkusu.

Zdroj: www.erezhyatt.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock