Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Byt s nábytkem IKEA a černou cihlovou zdí

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Dům se nachází v Petrohradě, 5 minut chůze od letní zahrady. Budova je zděná, postavená v letech 1843-1847. V domě byly prostorné byty pro soudní zaměstnance, ale v sovětských dobách se v domě objevil nový bytový systém a plocha areálu byla skromnější. Mimochodem, nádvoří domu je známé jako „mozaikové nádvoří“, nachází se zde Malá akademie umění. Majitel bytu je podnikatel, který požádal designery, aby mu navrhli a vybavili byt, který bude posléze určen k pronájmu.

Před opravou byl byt dvoupokojový a velmi špatně dispozičně řešený: ​​kuchyň, dva úzké neprůchozí pokoje, malá koupelna a obrovská nefunkční chodba. Kuchyň a pokoje měly jedno okno, strop v nich byl klenutý. A v chodbě a koupelně byl klenutý strop obložen sádrokartonovými konstrukcemi a snížen na úroveň 2,5 metru. Vzhledem k velkému počtu příček a dveří byl byt nepříjemný, neměl celý obývací pokoj ani pořádnou ložnici. Všechny pokoje vypadaly jako dlouhé nudle.

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Multifunkční skříň

Při opravě byly všechny příčky zbourány. Výsledkem byla pouze jedna nosná zeď, dvě místnosti a chodba kombinovaná do jednoho prostoru. Bylo důležité, aby chodba byla vizuálně oddělena od obytných prostor, ale ani neměla být zcela oddělena příčkou - narušilo by to vizuální integritu oblouku. Tento problém jsme vyřešili navržením multifunkční skříně vysoké 2,5 metru. Jedna ze stran přiléhá k opěrné zdi. Všechny ostatní strany směřují do různých částí místnosti a plní úkoly, které jim odpovídají, a to: na straně chodby je vestavěna velká skříň, v kuchyni je lednice, na straně obývacího pokoje je TV. Na místě bývalé kuchyně je nyní ložnice, u okna byl zařízen pracovní kout. Koupelna zůstala na svém původním místě, ale byla rozšířena do oblasti bývalé chodby. Kuchyň byla přesunuta také na chodbu.

Přečtěte si také

Podkrovní bydlení pro módní návrhářku

To, jakým způsobem bydlíme, o nás může napovědět mnohé. Většinou jde o jakousi kopii nás samotných. Důkazem, že je tomu skutečně tak, je tento podkrovní byt patřící módní návrhářce. Jak můžete vidět…

Lišty být nemusí

V chodbě, kuchyni, obývacím pokoji a ložnici bylo zdivo na stropech a zdech očištěno od omítky, opatřeno základním nátěrem a natřeno omyvatelnou barvou. Tam, kde nebylo možné použít skutečnou cihlovou zeď, použili návrháři cihlu dekorativní, která pravou cihlu velmi věrně napodobuje. V obytných místnostech je podlaha z dubu pokrytá olejem. Soklové lišty byly zcela odstraněny, bez nich interiér vypadá modernější. Navíc je velmi problematické zajistit správné připojení soklu k nerovnému povrchu cihlové zdi. Mezera vyžadovaná technologií mezi parketami a stěnou byla vyplněna kapalinovou zátkou: neliší se tónem od parketové desky a její pružnost umožňuje parketám dýchat.

Levně a vkusně. Takový byl požadavek na rekonstrukci bytu, který být kompletně změněn. Příčky musely být zbourány, původní dispozice nevyhovovala a pod sádrokartonem čekaly klenuté stropy na znovuodhalení. Černé a bílé cihlové zdi parádně ladí s nábytkem z IKEA.

Skrytá toaleta

Výklenek s regály, parapety a pracovní deska v ložnici byly vyrobeny z překližky o tloušťce 35 mm a jsou natřené tmavě šedou barvou. Koupelna je čtvercová, ve středu je přepážka oddělující prostor s umyvadlem a toaletou od sprchy. Sprchový kout byl vyroben bez dveří a bez vaničky: v podlaze je upraven svah a je zabudována skrytá lávka pro vypouštění vody. Po demontáži zůstal v koupelně poměrně hluboký výklenek ze starého otvoru. Toto prohloubení umožnilo skrýt toaletu ve zdi a vytvořit výklenek pro kotel, filtry, měřič a kolektor. Podlaha a stěny koupelny jsou obloženy černým břidlicovým porcelánem. Cihlová klenba je řešena stejným způsobem jako v celém bytě: je vyčištěna, pokryta ochrannou vrstvou a natřena omyvatelným nátěrem.

V chodbě ve výklenku je velká skříň se třemi dveřmi. Uvnitř jsou úložné prostory pro sezónní oblečení, obuv, vysavač a žehlící prkno. V kuchyni jsou hlavní úložné prostory umístěny v horních policích. V obývacím pokoji je výklenek přizpůsobený pro regály. Většina nábytku a osvětlení byla zakoupena v IKEA. To zajistilo jednotný styl v celém bytě a přesně takový, jaký si majitel přál.

Zdroj: www.bobo-space.ru

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Byt Cukrová

Dům pro mladou rodinu

Kuchyňa Pure Evermatt Antracit / Dub

Návrhy a realizace interiéru Vestec

Realizace interieru v rodinném domě

Interiér v novostavbě rodinného domu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Místo chaty mají vagón

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Dům ze staré stodoly

Atriový dům s kamennou fasádou

Krásný dům kombinující tradici s modernou

Moderní dům pro děti

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock