Bydlení Přidáno: 22. 5. 2018

Byt Oxford Street Design

Hlavním přáním klientů bylo vytvoření tmavé kuchyně, která by dokonale zapadala do industriálně laděného designu bytu, jež je součástí ikonické budovy Collingwood Foy & Gibson. Původní dispozice kuchyně naplno nevyužila velkého prostoru, naopak jej uzavírala do menších oblastí, což značně narušovalo život majitelů. Rozšířením ořezové plochy kuchyně na okno se tak původní úložiště více než zdvojnásobilo.

Hlavním přáním klientů bylo vytvoření tmavé kuchyně, která by dokonale zapadala do industriálně laděného designu bytu, jež je součástí ikonické budovy Collingwood Foy & Gibson. Původní dispozice kuchyně naplno nevyužila velkého prostoru, naopak jej uzavírala do menších oblastí, což značně narušovalo život majitelů. Rozšířením ořezové plochy kuchyně na okno se tak původní úložiště více než zdvojnásobilo.

Byt v monochromatické paletě barev

Cílem architektů bylo vytvořit funkční prostor i s omezeními stávajících obskurních úhlů. Jejich hra s lineárními motivy z bluestonových tureckých dlaždic a bezpečnostního skla pod kuchyňským ostrovem na kontrastní stínovou linii překližky pod lavičkou pomohla snížit ostrost jinak chladných barev. Dalšími kontrasty v bytě jsou menší doplňky různých barev, jejichž zásluhou je celý byt veselejší.

Ocelová lavička byla vyrobena a seskládaná v Hobartu stavebníky z Cordwell Lane. Veškeré truhlářské výrobky byly vyrobeny Markem Gauciem tak, aby plynule zapadaly do celého designu v bytu. Použitím monochromatické palety barev bylo možno nenápadně vrstvit a kombinovat barvy v celek, jaký vidíme na fotografiích.

Bylo využito moderních materiálů

Dále došlo k rozšíření vnitřních prostorů v bytě. A to přesunutím originálních vnějších dveří na stranu. Zaměření na odolnost a jednoduchou údržbu vedlo architekty k objevení nového nanotechnologického materiálu Fenix NTM, jež je odolný vůči otiskům prstů, suchému teplu, poškrábání a odřeninám. Zároveň je extrémně matný.

Zdroj:  designanddiplomacy.com
Další články: