Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bydlí jen na 24 metrech čtverečních

Bydlí jen na 24 metrech čtverečních

Designerské studio ze Sao Paula mělo jasný úkol. Předělat malou garsonku o velikosti pouhých 24 metrů čtverečních na místo, kde bude moc majitel spokojeně žít – a zároveň si do něj klidně pozvat i návštěvu. A vzhledem k tomu, že se dílo opravdu vydařilo, zveme vás na menší prohlídku tohoto útulného a stylového bytu.

Výklenek, který supluje několik míst najednou

Ačkoliv majitel garsonky tráví většinu svého času mimo svůj domov a využívá ji hlavně na přespání, chtěl i tak byt, ve kterém by se cítil příjemně a nemusel se stydět, pozvat si do něj i návštěvu. Právě proto se designéři rozhodli pro jednoduché řešení pokoje hotelového typu, v němž člověk najde vše potřebné na malé ploše.  Primárním prvkem celé garsonky je chytře promyšlený výklenek, v němž architekti důmyslně poskládali kuchyni, šatnu, ale i prostor pro televizi. Tento výklenek je oddělen od obytné části za pomoci posuvných průhledných dveří, umístěných na stropní kolejnici. Ta se táhne po celé garsonce a slouží i jako místo na zavěšení závěsů či rostlin.

Bydlí jen na 24 metrech čtverečních

Světlé barvy byly jasná volba

Jelikož je prostor opravdu malý, bylo třeba myslet na to, v jakých barvách bude celý zařízen. Jelikož víme, jak tmavé barvy prostor zmenšují, architekti vsadili na světlý nábytek a bílé stěny, které naopak každou část bytu opticky zvětší a prosvětlí. Jako oživující prvek zde funguje obklad s jednoduchou grafikou. Tu najdeme jako zástěnu za kuchyňskou linkou. Aby se udržel funkční vzhled čistých linií, nábytek je bezúchytový. Kouzlo bytu dodává kuchyňská pracovní deska a k ní rovnoběžná police v betonovém provedení. V koutu výklenku najdeme malou šatnu, do níž lze uskladnit kufr, boty, ale i pár kousků oblečení. Hned vedle je televize, na kterou lze vidět rovnou z postele. Police nad kuchyňskou deskou slouží jako knihovnička.

K večeřím a zároveň k majitelově práci se v prostoru nachází i jednoduchý stůl z masivu. Za dominantu celého bytu lze považovat velký portrét opřený o stěnu. Díky jeho tmavým barvám jde o působivý kontrast ke světlým tónům. Za stěnou z přiznaného betonu se nachází koupelna. Ta je taktéž v jednoduchých liniích a světlých barvách.

Štítky: malý byt
Zdroj: casa100.com.br

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock