Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Moderní bydlení v tyrkysových odstínech

Moderní bydlení v tyrkysových odstínech

65 metrů velký byt se nachází ve varšavském Żoliborz Artystyczny, prošel rekonstrukcí a nyní je plný skandinávského stylu oživeného tyrkysovými odstíny moře. Nechte se inspirovat, jak lze efektivně zvětšit malý byt a pracovat s barvami.

Malý byt se po rekonstrukci změnil na příjemné útočiště pro mladou ženu a jejího přítele. Oba milují cestování a když jsou zrovna doma, velmi rádi hostí rodinu a přátele. Požadavkem bylo vytvořit interiér, který bude přizpůsobený jejich životnímu stylu, bude počítat s omezeným prostorem a zároveň z něj vytěží maximum.

Interiér v tyrkysových odstínech

Po odstranění příčky mezi obývacím pokojem a kuchyní byla vytvořena denní zóna, která je středem domácího života a otevírá se přímo z chodby. Jídelna je umístěna pod oknem, ale i tak zůstává součástí obývacího pokoje, oddělená snídaňovým barem. Kuchyňský prostor je poměrně malý, takže nejlepším řešením bylo mít pracovní desku ve tvaru U. Tím se využívá veškerý dostupný prostor, zvětšila se pracovní plocha pro přípravu jídla mezi varnou deskou a dřezem. Uspořádání ve tvaru písmene U umožnilo přesunout dřez pod okno, jak si majitelka přála. Vrchní deska baru je ze dřeva, takže není stejná jako u kuchyňské desky, ale krásně vstupuje do prostoru, kde je stejné dřevo použito, třeba na stěně za televizí. Zrušení příčky opticky interiér zvětšilo.

Ložnice působí velmi útulně, díky obložení stěn čalouněnými panely (na zakázku) a přítomnosti záclon. Vybavení ložnice je velmi jednoduché, ale hojnost tkanin, kontrast mezi tyrkysovým odstínem a dřevěným nočním stolkem stolem vytváří klidnou atmosféru, která je ideální právě pro ložnici. Protože mladí majitelé jsou zvyklí číst si v posteli, praktické pohyblivé lampičky byly nutností.

Moderní bydlení v tyrkysových odstínech

Když milujete barvy

Pokud se vám nějaká barva skutečně líbí, klidně ji můžete mít po celém bytě. Pozor si musíte dát na způsob, jakým ji kombinujete s různými materiály, nábytkem a povrchovou úpravou. Majitelka bytu se rozhodla, že by ráda měla v celém bytě tyrkysové odstíny. Nechtěla, aby barevný prostor působil monotónně, a proto svěřila návrh odborníkům. Ti navrhli kombinace barev a textur, reorganizaci prostoru, využití přírodního světla a navržení efektivních úložných prostor. Bylo důležité, aby praktické věci měly své místo a inteiér zůstal co nejvíce vzdušný. Schválně použité velké množství bílé s dřevěnými akcenty dává interiéru skandinávský charakter. Tato klasická kombinace je výrazně doplněna vybranou tyrkysovou barvou. Ta je přítomna v rámci celého bytu. Ať už ve formě malých detailů, výmalby nebo rovnou kuchyňských dvířek. Tyrkysová barva je použita v jemnějším odstínu, který přechází do výraznější. Barevný režim poněkud minul koupelnu. Té vládne především šedá a tyrkysová je v ní pouze v drobných dekoracích.

Doplňky hrají prim

Zatímco tyrkysové odstíny dodávají interiéru svěžest a lehkost, díky velkoryse použitému dřevu je byt útulnější. Dřevo v teplé barvě je přítomno nejen jako podlaha, obložení za televizí, ale také jako kuchyňské desky a ručně vyráběné dekorativní doplňky. Přírodní dřevo dodalo teplo docela studeným barvám v celém bytě s kovovými prvky. Kovové, černě malované detaily a průmyslové osvětlení ve formě Edisonových žárovek připomínající skandinávský charakter interiéru. Pocit pohodlí je dán šedotyrkysovou barvou látek, které jsou na pohovce, polštářích, kobercích, čalounění židlí a záclonách. Navzájem se doplňují a krásně spolu ladí. Po rekonstrukci je byt pohodlný, příjemně zařízený, vzdušný, vsází na hojnost tkanin, textur a dřeva.

Zdroj: www.101wnetrz.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock