Bydlení Přidáno: 24. 1. 2019

Bydlení v pražské Michli

Byt nacházející se v pražské Michli, jenž byl součástí developerského projektu, se měl stát dočasným bydlením pro mladý pár, který zde chtěl bydlet do doby, než se rozhodne založit rodinu. Právě proto architekti místo dětského pokoje vytvořili pásnkou pracovnu. A tak vzniklo příjemné bydlení plné nadčasových kousků a barev, které si pár oblíbil natolik, že pravděpodobně další stěhování nebude potřeba.

Byt nacházející se v pražské Michli, jenž byl součástí developerského projektu, se měl stát dočasným bydlením pro mladý pár, který zde chtěl bydlet do doby, než se rozhodne založit rodinu. Právě proto architekti místo dětského pokoje vytvořili pásnkou pracovnu. A tak vzniklo příjemné bydlení plné nadčasových kousků a barev, které si pár oblíbil natolik, že pravděpodobně další stěhování nebude potřeba.

Příjemná atmosféra díky kombinaci barev se dřevem

Celý interiér bytu je laděn do tmavších barev; jak si můžeme všimnout, prim zde hraje zejména kombinace šedé a černé barvy, které tvoří dokonalý kontrast ke dřevěné podlaze a nábytku. Byt ze dvou stran lemuje velká krytá terasa plná zeleně, kdy na terasu můžeme vstoupit ze všech pokojů v bytě.

Jako doplňkové stínění celého bytu architekt použil dřevěný pojízdný lamelový rošt. Záměrem architektů studia DesignPro bylo maximální propojení interiéru s exteriérem. Proto na exteriérové rošty v interiéru navazují dubové obklady ve všech místnostech, aby se oba prostory spojily co nejvíce. V pánské pracovně byl obklad namořen na černo, aby se zde zachovala atmosféra pánského ducha. Jako doplňková barva byla zvolená tmavě zelená.

Byt nacházející se v pražské Michli, jenž byl součástí developerského projektu, se měl stát dočasným bydlením pro mladý pár, který zde chtěl bydlet do doby, než se rozhodne založit rodinu. Právě proto architekti místo dětského pokoje vytvořili pásnkou pracovnu. A tak vzniklo příjemné bydlení plné nadčasových kousků a barev, které si pár oblíbil natolik, že pravděpodobně další stěhování nebude potřeba.

Originální nábytek

Za originální kus nábytku tohoto bytu můžeme s jistotou považovat dvojici konferenčních stolků stojících v obývacím pokoji, kdy klienti vyslovili přání po něčem, co bude mít příběh. Proto se architekti rozhodli navštívit několik kamenictví, kde najdou kámen zapadající do konceptu celého interiéru. Naopak pracovní stůl v pracovně měl být dle klienta z masivu, přičemž měl působit lehce a vzdušně. Stůl je vykonzolovaný ze stěny a má pouze jednu nohu, kdy jsou hrany stolu zkosené, tak jako je tomu u jídelního stolu. Úložné prostory pracovny byly vyřešeny systémem polic kopírujících tvar stolu.

Důmyslně skryté úložné prostory

V kuchyni byla navržena pracovní deska ve větší hloubce, aby za skříňkami vznikl prostor vhodný pro vedení nových instalací bez potřeby zasekávání nových rozvodů. Na pracovní ploše se nachází dřevěný truhlík, ve kterém jsou ukryty elektrické zásuvky a prostor pro umístění kořenek či bylinek. Chytré úložné prostory jsou i v chodbě, kde jsou skříně skryté v nice.

Poté, co majitelé byt viděli, se rozhodli, že se v budoucnu nejspíš stěhovat nebudou a z pracovny časem vytvoří dětský pokoj.

Zdroj:  www.designpro.cz
Další články: