Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bydlení v mikrodomě můžete nově financovat hypotékou!

Nízkoenergetický dům řady DESIGN - Lavaro House
Nízkoenergetický dům řady DESIGN - Lavaro House

Životní minimalismus si čím dál tím zdárněji vydobývá místo na slunci. Zmenšuje se počet vybavení interiérů včetně dekorací a zmenšuje se i užitná plocha bydlení. Velkým hitem se stávají mikrodomky, které lze konečně financovat hypotékou.

Bydlení v mobilních domech zažívá svůj boom. Fenomén mikrobydlení přitom čerpá z lásky k minimalismu. Zbavuje se přebytečných věcí a osekává bydlení včetně užitné plochy. Svým zájemcům tak nabízí přechodné nebo trvalé trávení času v modulových, obvykle mobilních domcích o minimální výměře. Takový mikrodomek se může stát netradiční kanceláří, ateliérem, showroomem, ubytováním pro hosty či skutečným domovem. Mikrodomky jsou velmi oceňované jak pro své úzké sepětí s přírodou, tak pro svůj minimalistický styl, ve kterém se odráží životní styl jeho obyvatel. Jistý ústupek v případě minimalistického bydlení je pak plně vynahrazen krásou přírody, ve které takový domek stojí.

Bydlení v mikrodomě financované hypotékou

Pro všechny, které láká trvalé bydlení v minimalizovaném stylu, je tu výborná zpráva! S tím, že mobilní domy bez čísla popisného nebylo možné financovat hypotékou, je totiž konec. Se skvělou nabídkou totiž přišla jako vůbec první Hypoteční banka z konsorcia ČSOB, která na základě globálních trendů postupně pronikajících do České republiky vyšla vstříc rostoucímu zájmu o bydlení v mikrodomech. V Čechách už totiž existuje celá řada firem, která tento unikátní typ bydlení nabízí. Hypoteční banka tak všem potenciálním klientům nově nabízí možnost financování bydlení v mobilních domech hypotékou.

Moderní dřevostavba NATURHOUSE -  modulový dům 12x6 m
Moderní dřevostavba NATURHOUSE - modulový dům 12x6 m

Snazší cesta k bydlení v mobilním domě

Mobilní domy můžete na svůj pozemek umístit bez ohlášení nebo stavebního povolení. Stačí územní souhlas. Limitem je obytná plocha do 25 m2 a podmínkou jistá míra mobility. Mikrodomek totiž nesmí být se zemí spojen pevným základem. Škodí však i příliš mnoho pohybu. Financování bydlení v mikrodomku pomocí hypotéky se nevztahuje na maringotku, karavan, mobilheim či obytnou loď. Pro ty, kteří však plánují bydlení v klasickém mikrodomku je to mnohem snazší cesta k vytvoření minimalistického domova. Mobilní dům navíc mohou na svůj pozemek umístit bez ohlášení nebo stavebního povolení. Postačí totiž územní souhlas. Mobilní domy, které jsou stavebním zákonem nazývané jako „výrobky plnící funkci stavby“, mohou na pozemku vyrůst za pár hodin, nanejvýš dnů. Při výběru těch kvalitních se navíc jejich majitelé nemusí v závislosti na velikosti domku omezovat v nárocích na bydlení. Stačí trochu minimalismu a vzdušný a světlý mikrodomek je na světě.

Atypická zahradní sauna NATURHOUSE
Atypická zahradní sauna NATURHOUSE

Příjemné bydlení v mikrodomku

Díky nabídce financování bydlení hypotékou přibyla tolik oblíbeným mobilním domům další výhoda. Mikrobydlení má totiž ekonomické i environmentální přínosy. Ve zkratce by se dalo říct: méně místa, méně věcí, méně nákladů a méně zdrojů. Bydlení v mikrodomku těží ze života maximální svobodu a opravdovost. Se skromnějším životem pak úzce souvisí také větší udržitelnost. Mikrodomky vyžadují méně stavebních materiálů, spotřebovávají méně energie a neplýtvají vybavením domácnosti. Jejich největší výhodou je však to, že často stojí uprostřed krásné přírody. Děje se tak sice na úkor velikosti domu, milovníci mobilních domů v tom však často nevidí problém. Odpadá časté uklízení, rodina je více pospolu a všichni si navíc mohou užít krásu zahrady, kterou díky minimalistickému bydlení nebylo třeba z velké části obětovat.

Díky snazšímu financování bydlení v mobilním domě už tento minimalistický způsob života nemusí být pro mnohé z vás pouhým snem. Ať už si představujete srub v lese, luxusní chatku či přebudovaný přepravní kontejner, vyjděte vstříc realizaci svého mobilního domku! Přiblíží vás přírodě a probudí ve vás lásku k životu s minimem věcí, ale s maximálním požitkem z každého dne.

Freedomek – levné a ekologické bydlení
Freedomek – levné a ekologické bydlení

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock