Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bydlení u jezera

Bydlení u jezera

V posledních letech je čím dál častější situace, kdy se lidé z měst stěhují do přírody, nebo si tam alespoň pořizují chaty, které jim nabídnou nejen klid, ale i dostatečné soukromí, které jim ve městě často chybí. Přesně tato kritéria splňuje i tento domek u jezera, který se nachází v Norsku. O jeho výstavbu se postaralo studio Snorre Stinessen. Pojďme se spolu podívat na tento velmi atypický domeček, který je tak dobrý, že by se v něm dalo bydlet i celoročně.

Tento krásný víkendový dům se nachází asi hodinu jízdy od města Tromsø v severním Norsku. Lokalita, ve které se nachází, je opravdu neskutečná. Dům obklopuje nejen jezero, ale i les, který tvoří dostatečnou clonu poskytující soukromí. Celý dům má velmi nezvyklý design, protože je složen z více objektů, které nám mohou svým vzhledem připomínat krabice či kabiny.

Dům je otočen stěnami k lesu, takže získáme pocit soukromí, zatímco opačná stěna ve všech kabinách je celá ze skla s výhledem na jezero. Úkol od klientů byl jasný. Vytvořit bydlení, které bude prostorné, aby se zde mohlo vyskytovat i více lidí, například rodina a přátelé. Na druhou stranu, najdeme zde i část, která dává majitelům své soukromí, které je také velmi potřebné.

Bydlení u jezera

Dispoziční řešení a hlavní znaky domu

Dům se skládá ze dvou částí. První z nich je veřejná část, která slouží ke scházení celé rodiny, druhá část je soukromá a slouží potřebám svých majitelů. Oba tyto objekty spojuje kryté nádvoří, které může v zimních měsících sloužit jako zimní zahrada. Celkovou atmosféru tomuto prostoru dodává krb. K tomu, aby se dosáhlo dostatečného oddělení místností od sebe slouží tvary místností ve formě oddělených kabin. Hlavní část domu se skládá z užitkových místností a místa na relaxaci, ke kterému je připojena i sauna s výhledem na jezero. Součástí je i místnost pro hosty. V soukromé části najdeme dětský pokoj spojený s menším obývacím pokojem, v druhé kabině ložnici s hlavní koupelnou. V kuchyni najdeme i vstup na venkovní plochu, která může sloužit k venkovnímu posezení za hezkého počasí.

Přečtěte si také

Skandinávský byt s prosklenou stěnou a tipy jak na scandi styl

Byt ve skandinávském stylu, který je moderní, funkční, ale neztrácí svou útulnost. Vhodně vybrané příslušenství a barvy dělají z bytu oázu klidu a majitelům přináší radost. Přesvědčte se a zkuste…

Materiálové řešení

Kabiny jsou vyrobeny ze dřeva s vnějším obložením z cedrového dřeva, které bylo ošetřeno síranem železa, díky čemuž se dosáhlo rovnoměrné patiny. Hlavní plochy jsou jako kontrast tvořeny z jiného dřeva, kterým je převážně dub. Podlaha v každé místnosti je dělána tak, aby zapadala do konečného vzhledu. Stropy tohoto domu jsou zhotoveny z dubových lamel, které jsou ošetřeny tak, aby byly v některých místech o něco tmavší než jinde.

Interiér

Ačkoliv byla většina důležitého řečena, jsou tu ještě nějaké prvky, které stojí za povšimnutí. Celý interiér je dělaný v k sobě ladících přírodních tónech, které na nás působí velmi uklidňujícím dojem. Nejčastější barvy, které zde byly použity - hnědá, šedá a krémově bílá se zde propojují tón v tónu a jedna zvolna přechází v druhou. Ozvláštnění je zde v podobě některých kusů nábytku, které jsou vytvořeny z kovu a k dřevěnému základu tvoří dobrý akcent.

Zdroj: snorrestinessen.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock