Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Atraktivní bydlení v modulárním domě s výhledem na vodní hladinu

Atraktivní bydlení v modulárním domě s výhledem na vodní hladinu

Když si rodina koupila pozemek v těsné blízkosti oceánu, věděla, že chce, aby na tomto místě stál i jejich rodinný dům, v jehož těsné blízkosti měl být i prázdninový domek sloužící jako penzionek k ubytování hostů. Nakonec na pozemku vznikl modulární dům loftového typu, u něhož je i jednopodlažní domek pro hosty.

Dům stojí na nerovném terénu

Celý projekt byl architekty ze studia Altamarea arquitectura nazván MQ houses. Terén, na němž měl být dům postaven, byl nerovný, což byl nedostatek, s nímž museli architekti při své práci počítat a při stavbě jej zohlednit. Neméně důležité bylo oba domy orientovat tak, aby z nich byl dokonalý výhled na oceán. Oba domy jsou řešené jako modulární, kdy se na obou promítají stejné rysy, které oba domy navzájem spojují v jeden úchvatný celek. Architekti se snažili o to, aby oba domy měly stejný styl a konstrukci, jež je spojí v jeden celek, ale jen v určitých částech.

Atraktivní bydlení v modulárním domě s výhledem na vodní hladinu

Soukromí obyvatel bylo velmi důležité

Ačkoliv podstatnou část obou domů tvoří prosklená plocha místo klasické fasády a oba domy stojí velmi blízko k sobě, i tak se majitelé ani hosté nemusí strachovat o ztrátu soukromí. Venkovní zóny nacházející se mezi dvěma stavbami jsou řešeny tak, aby poskytovali alespoň nějakou míru soukromí, kdy si budou moct hosté i domácí užívat ničím nerušené chvíle odpočinku při východě a západu slunce.

Oba domy působí sjednoceně

Rodinný dům je řešený jako loftový a nachází se v přední části pozemku v nejvyšším bodě stavební parcely. Přilehlý dům pro hosty je postaven na betonové konstrukci, která slouží jako garáž se skladem, a zároveň vyrovnává obě budovy, co se týče výšky. Co se týče konstrukce obou domů, oba jsou tvořeny ze čtvercových modulů o rozměrech tří až čtyř metrů. Tyto moduly jsou doplněny kovovými spojkami a pilíři, jež zpevňují otevřenou loftovou konstrukci. K tomu, aby oba domy působily navzájem sjednoceně, bylo použito stejné konstrukční řešení, ale i materiály se stejnou povrchovou úpravou. Dřevo se nachází v hojné míře i v interiéru, kde je k vidění v původní strukturované podobě.

Štítky: klasický styl
Zdroj: www.alta-marea.cl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock