Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Apartmán v přímořském stylu

Apartmán v přímořském stylu

Kdo by nemiloval moře. Ne každý ale má tu možnost u něj přímo bydlet. Podíváme se k němu jednou za čas, na dovolenou, a tím to končí. Někteří jsou ale mořem tak okouzlení, že se jím nechali inspirovat a chtěli si podobnou atmosféru vytvořit ve svém domově. A tak si kousek moře přinesla domů i paní Maria, majitelka bydlení, které si dnes ukážeme.

Návrat do dětských let

Ačkoli se paní Maria nenarodila přímo u moře, ve svém domově si přála právě takovou atmosféru. Vybavení domova a jednotlivé doplňky pochází ze všech koutů světa. Paní Maria byla vždy okouzlena atmosférou moře a v srdci jí zůstaly vzpomínky na barvy polských pláží. Raduje se, když může vyrazit na vodu surfovat na vlnách, nebo jen tak chodit po pláži a nechat se unášet vzpomínkami na bezstarostné dětství. Narodila se a vyrůstala v polském městě Szczecinu, ale svátky prý vždy s rodinou trávili výlety na nedaleký ostrov Wolin v Międzyzdroji.

V současnosti, ikdyž ji život zavál nedaleko od milovaného břehu, toužila po tom, přinést si kousek Baltského moře přímo do jejího každodenního života. Ve volných chvílích se může procházet po nedaleké pláži a poslouchat oblíbené šumění vln.

Přírodní materiály a světlé barvy

Interiér bytu navrhla designérská dvojice Agata Pleśniarowicz a Hanna Włodarczyk. Přání majitelky bylo vytvořit neformální útulné místo, vytvářející pocit plážové idyly. Interiér je jasný a plný světla a zdobí jej hlavně klasický nábytek z přírodních materiálů. Bydlení bylo vytvořeno ve staré zrekonstruované vile, postavené ještě před válkou. V interiéru se střídají béžové odstíny, s bílou, masivním dřevem a modrými akcenty symbolizujícími mořskou hladinu. Doplňky jsou v retro stylu, nebo námořnické tematiky, najdete zde vystavené i mušle.

Apartmán v přímořském stylu

Koberce ze sisalu a kokosových vláken

Obývací pokoj, jídelna a kuchyně vytvářejí společný prostor. Celým bytem prochází dřevěná podlaha ošetřena přírodním olejem. Kusové koberce jsou vyrobeny ze sisalu a kokosových vláken a oddělují jednotlivé funkční zóny bytu. Vybavení nábytkem je různorodé. Nejčastěji ale jde o masivní drásané dřevo, v kombinaci s bílými lakovanými kousky. Čalouněné prvky jsou také přírodního rázu. Žádné umělé materiály zde nenajdete. Lampy, doplňky a látky, to vše majitelka střádala a hledala několik let předem, než přišla samotná kompletní realizace.

Len na potahy

Od počátku si paní majitelka do obývacího pokoje přála dvě pohovky, které jsou potažené lněnou látkou, která je odolná, vypadá skvěle a dobře chladí za dlouhých slunných letních dnů. Originálním kouskem jsou také kachličky použité za kuchyňskou linkou. Ty byly vyrobeny ručně a dovezeny až z Belgie.

Pro optické zvětšení ložnice návrháři použili dvě zrcadla a umístili je naproti postele. Vyznavači Feng shui by s tím ale nejspíš nesouhlasili. Zajímavým prvkem jsou také dřevěné žaluzie, které byly vytvořeny na míru. V horkých letních dnech je majitelka určitě ocení.

Štítky: apartmán
Zdroj: facebook.com/APHWwnetrza

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock