Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Alpský dům v Rakousku

Alpský dům v Rakousku

Nádherná příroda, výhledy do okolí, úžasná architektura a cit pro design, to vše charakterizuje stavbu, o které dnes bude řeč. Dům, na který se dnes podíváme se nachází na místě zvaném St. Johann v Rakouském Tyrolsku. Návrh domu i vybavení interiéru měli na starost architekti ze studia Gogl Architekten. A jak se jim to povedlo? To posuďte sami.

Na dosah přírodě

Požadavkem majitele bylo vytvořit místo, kde by mohl utéct z ruchu města, měl by zde klid, plný komfort a hlavně, aby byl blízko přírodě. Z tohoto hlediska se k návrhu architekti snažili přistupovat. Dům je tedy obklopen zelení, a ta je součástí i terasy. Stěžejní bylo použití přírodních materiálů, hlavně dřeva a kamene.

Na dosah přírodě může být majitel i díky velkým oknům a proskleným plochám v přízemí domu. Ty se dají posuvným mechanismem odsunout a prostor se tak rázem otevře na terasu. Z každého pokoje je úchvatný výhled na okolní pohoří a lesy. Není divu, že si toto místo majitel vybral jako své útočiště.

Dům ve svahu

Dům je zasazen do mírného svahu. Má celkem čtyři podlaží, včetně sklepa, který je částečně postaven pod úrovní země. Ve sklepním podlaží se nachází garáž pro tři auta, technická a pracovní místnost, sauna, posilovna, nebo také domácí wellness. Do přízemí je umístěn hlavní vstup, kuchyně, obývací pokoj, jídelna a terasa. Na každém patře nechybí ani toalety.

První patro je určeno pro soukromé pokoje. Ložnice i dětský pokoj mají samostatné koupelny. K ukládání oblečení a převlékání slouží prostorná šatna. V patře je také malá terasa. V nejvyšším podlaží budovy se nachází relaxační odpočivná místnost a terasa s panoramatickým výhledem do okolí.  

Přírodní materiály byly základem stavby

Z úcty k místní přírodě a k zachování přirozeného biotopu byly okolo domu vysazeny domorodé rostliny. Pozornost byla věnována i původu všech materiálů použitých v konstrukci domu. Ekologické myšlení architektů i majitele dalo vzniknout šetrnému řešení. Materiály byly z velké části použity z okolí místa, kde je dům postaven. K základním prvkům patří místní jehličnaté dřevo použité na vnější obložení stavby, dub využitý v interiéru, ocel, přírodní kámen, plátno, nebo konopná tkanina.

Většina nábytku byla vyrobena na zakázku a odpovídá prostorovým požadavkům a potřebám majitele. Dům je prosvětlený, moderní a prostorný. Přesně na míru, tak jak si jeho majitel přál.

Zdroj: gogl-architekten.at

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock