Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

5 tipů jak zútulnit váš domov

5 tipů jak zútulnit váš domov

Jaro je tu a s ním přichází ten nejlepší čas na proměnu vašeho bydlení. To ovšem nemusí hned znamenat razantní změnu celého interiéru. Stačí vhodně zvolené doplňky a vaše bydlení se rázem promění na útulný domov. Navíc tato proměna zabere minimum času i finančních prostředků.

Vytvořte harmonické prostředí pomocí barev

Barvy dokáží s interiérem doslova zázraky. S vhodně zvolenou barvou můžete místnosti opticky zvětšit nebo zmenšit. Zároveň barvy výrazně ovlivňují naši náladu. Příjemnou atmosféru a pocit útulnosti zajistí teplé barvy, jako je červená, žlutá nebo oranžová. Uvolňujícím dojmem pak působí barvy v béžových odstínech, odstínu slonoviny nebo starorůžové.

Nemusíte ihned koupit plechovku barvy, popadnout váleček a přemalovat všechny stěny. Barvy do vašeho obývacího pokoje nebo ložnice můžete dodat za pomoci textilu a doplňků. Také tapety se zajímavým vzorem v příjemných barvách může místnost proměnit k nepoznání.

Pozvěte si na pomoc přírodu

Ratanové koše, tkané koberce, dřevěné větve ve váze, ale i miska s kameny nebo mušlemi nasbíranými na poslední dovolené. To jsou jedinečné doplňky, které vnesou do místnosti příjemnou atmosféru. Nepostradatelnou dekorací jsou i pokojové rostliny, které pročistí vzduch a zároveň pozitivně ovlivní vaši psychiku.

S atmosférou si umí pohrát také dřevěný nábytek. Stačí pořídit nový dřevěný odkládací stolek či křesílko z ratanu a daná místnost ihned působí daleko harmoničtějším dojmem. Originální kousek si můžete vytvořit i vy sami. Stlučte několik bedýnek k sobě a vytvořte si komodu, kterou nenajdete jinde na světě. Vyplňte ji ratanovými košíky, sukulenty v barevných květináčích či sbírkou trofejí.

5 tipů jak zútulnit váš domov

Pohrajte si s osvětlením

Významnou roli v interiéru hraje také světlo. Například obývací pokoj nebo místnosti určené ke spánku by měly být doplněny o tlumené osvětlení. A naopak přímé a výrazné světlo umístěte do pracovny, kuchyně nebo jídelny. Velmi příjemnou atmosféru pak vytvoří lampy rozmístěné po celé místnosti nebo svíčky a aromalampy.

5 tipů jak zútulnit váš domov

Polštáře, přehozy nebo závěsy

Přehozy, polštáře, závěsy... to jsou jedinečné doplňky, které hrají v interiéru výraznou roli a dokáží ovlivnit jeho atmosféru. Pohrajte si s barvami, strukturami a vzory a během pár chvil proměňte místnost k nepoznání. 

Nepodceňujte koberce

Koberce jsou jedinečným doplňkem, který váš interiér zabydlí, zkrášlí a prohřeje zároveň. Navíc dnešní trh nabízí nepřeberné množství koberců v různých barvách, rozměrech, vzorech a provedeních. Koberec můžete sladit s bytovým textilem nebo z něj naopak udělat ústřední prvek místnosti.

5 tipů jak zútulnit váš domov

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock