Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

5 tipů, jak obměnit interiér rychle a levně!

5 tipů, jak obměnit interiér rychle a levně!

Pokud máte rádi změnu, máme pro vás skvělé tipy! Abyste změnili interiér svého domova, nemusíte hned utrácet desetitisíce. Jděte na to chytře a proměňte svůj byt díky našim levným a nenáročným trikům. Váš domov vás bude opět bavit!

Asi každý z nás se občas dostane do bodu, kdy ho jeho domácnost prostě přestane bavit. Chtělo by to nějakou změnu, jenže za nový nábytek se vám nechce utrácet a na vystěhování a vymalování celého pokoje nemáte ani čas ani energii. Co s tím?

1. Namalujte stěnu

Ano, právě jsme se shodli, že vystěhování a vymalování celého pokoje je náročné. Ale co takhle nabarvit nanovo jen jednu stěnu? Je to snadné, moderní a velmi efektivní. Vyberte si stěnu, které bude slušet nová barva, a pusťte se do toho. Například oblíbená barva taupe vás zaručeně nadchne! Když si zvolíte stěnu, která má velké okno, nebo světlý nábytek, můžete barvu využít k přirozenému orámování. V tom případě volte tmavé odstíny. Jestli se vrhnete na stěnu, která je v tmavší části vašeho pokoje, volte spíš světlou. Pokud chcete v pokoji opticky zvýšit strop, malujte barvu až po vrchní okraj stěny, nenechávejte nahoře žádný lem. Naopak, pokud si přejete mít strop nižší, lem v barvě stropu je žádaný. Také tapeta na zdi může interiér krásně rozzářit, vybírejte ovšem s citem a s ohledem na stávající styl a vybavení místnosti.

2. Dekorujte

Divili byste se, kolik parády dokáže udělat nový obraz! A kdo říká, že musí stát hromadu peněz? Dnes máme ohromný výběr dekorací v různých stylech, barvách, velikostech i cenových kategoriích. Navíc pokud máte šikovné dítě, dejte mu do ruky barvu a štětec a řekněte mu, až namaluje „čárymáry“. Možná budete překvapeni, jak originální abstraktní dílo tím získáte! Nebo si nechte vyvolat vaše soukromé fotografie. Vzpomínky vás potěší pokaždé, když je uvidíte. Na trhu je také spousta krásných nálepek na stěnu, můžete si vybrat také dekorace v zrcadlovém, nebo 3D provedení. Nezapomeňte také na super hit - washi pásky! Pokud jste založením spíše minimalisté, vyplatí se našetřit si na jeden designový kousek a ten nechat zazářit. Pokud byste ho obklopili dalšími dekoracemi, už by jeho hodnota nevynikla.

3. Ozdobte si výhled

Pokud máte pocit, že váš pokoj není útulný a „něco“ mu chybí, možná to budou právě závěsy. Kdysi visely na každém okně, později je nahradily žaluzie, ovšem ty zajistily pouze stránku funkční, nikoliv estetickou. A proto se závěsy vrací zpět do našich domovů. Nepotřebujete je, ale když si je pořídíte, už byste je nesundali. Okna bez nich vypadají holá a pokoj neútulný. Dá se s nimi doslova kouzlit, proto vybírejte pečlivě. Výrazné barvy a vzory pokoj oživí, podlouhlé linie opticky zvýší jinak nízké stropy, bílé a světlé odstíny dodají pokoji lehkost a vzdušnost. U závěsů platí jasné pravidla – garnýž by měla být dostatečně dlouhá a měla by být umístěna vysoko nad oknem, ideálně těsně pod stropem. Důvod je zřejmý – závěs musí být možné shrnout na bok, aby nebránil pronikání denního světla do místnosti, a musí viset po celé délce stěny, aby opticky nezmenšoval výšku pokoje. Závěsy jsou jako kalhoty, pokud jsou moc krátké, vypadá to směšně.

Obývák, kde má hlavní slovo výrazný lustr.
Obývák, kde má hlavní slovo výrazný lustr.

4. Obměňte textilie

Věřte nebo ne, textilie dokážou doslova zázraky. Zkuste si pořídit nový běhoun na stůl, nebo obměňte potahy na polštářích v obyváku. Budete koukat, jak se pokoj během několika minut změní. Obměňovat můžete také deky, závěsy, potahy na nábytku, ubrusy, koberce a koberečky, … Možností je spoustu a mnoho lidí obměňuje textilie ve svém domě pravidelně, třeba podle ročního období. Nechte se inspirovat přírodou! Na jaře vás nadchnou růžové tulipány se čerstvou zelení, v létě žluté slunce s modrým mořem, podzim ve znamení oranžových lístků a zima září bílým sněhem.

5. Škatulata, hýbejte se

Zkuste se chvíli zastavit a zamyslet se nad tím, jak máte uspořádaný nábytek. Nebylo by lepší mít ho trochu jinak? Často si na uspořádání v místnosti tak zvykneme, že nás ani nenapadne, že nábytek se dá přemístit a může vytvořit úplně nový prostor. Vyzkoušejte pokoj trochu pozměnit, pokud vám to nebude vyhovovat, vždy můžete dát věci na své původní místo.

A hlavně – bavte se! Zkoušejte, experimentujte, obměňujte a klidně zase vracejte zpět. Je to přece váš domov a měli byste se v něm cítit příjemně – jako doma!

Dobře uspořádaný pokoj s vkusnými doplňky a vzdušnými závěsy - tento domov vás bude bavit.
Dobře uspořádaný pokoj s vkusnými doplňky a vzdušnými závěsy - tento domov vás bude bavit.
Veselá tapeta s drobným vzorem je dobrou volbou. Také barevné polštáře pokoj rozzáří.
Veselá tapeta s drobným vzorem je dobrou volbou. Také barevné polštáře pokoj rozzáří.
Fotografie jako dekorace jsou originální a zajímavé.
Fotografie jako dekorace jsou originální a zajímavé.
Tapeta může úplně změnit náladu v pokoji a navodit třeba slunečné babí léto.
Tapeta může úplně změnit náladu v pokoji a navodit třeba slunečné babí léto.
Moderní tapeta se stane ozdobou, která dokáže vyzdvihnout vaše doplňky a dekorace.
Moderní tapeta se stane ozdobou, která dokáže vyzdvihnout vaše doplňky a dekorace.
Tapety pro děti mohou být opravdu stylové a nevtíravé.
Tapety pro děti mohou být opravdu stylové a nevtíravé.
Polštáře s různýmí odstíny a vzory jsou in.
Polštáře s různýmí odstíny a vzory jsou in.
Nálepky na zeď můžou pokoji dodat ten správný šmrnc.
Nálepky na zeď můžou pokoji dodat ten správný šmrnc.
Záclony dokážou pokoj zútulnit.
Záclony dokážou pokoj zútulnit.
Zdroj: foto: home-designing.com, movablelove.com, pinimg.com, fashionretailnews.com, seezet.com, juicykids.ch, .silive.com, smalldesignideas.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock