Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

5 chyb, které děláme při výběru sedací soupravy

5 chyb, které děláme při výběru sedací soupravy

V současné době se nenajde téměř nikdo, kdo by nechtěl krásné bydlení. Toho lze dosáhnout jak většími úpravami (třeba celkovou rekonstrukcí), tak i menšími změnami, do kterých bezesporu patří i koupě nového nábytku. V našem případě půjde konkrétně o chyby, kterých se mnoho z nás dopouští při výběru sedací soupravy. Pokud se jich vyvarujete, můžete nám věřit, že vám vaše pohovka bude sloužit po mnohem delší dobu.

Potřebuju úložné prostory v sedačce?

Ano, úložné prostory v sedačce mohou znít fajn, ale nemáte jich doma už i tak dost? Nehledě na to, že do sedačky nemůžete ukládat to samé, co do skříně, takže tam s největší pravděpodobností skončí nějaké peřiny, popřípadě zbytečnosti, které doma máte. Musíme myslet i na to, že tím doplatíte nejen na design, ale i na kvalitu konstrukce, která nebude díky úložnému prostoru nebo rozkládacímu mechanismu tak pevná a kvalitní, aby vám poskytla stejný komfort jako sedačka, která žádný úložný prostor neposkytuje.

Potřebuju rozkládací sedačku?

Většina z nás chce rozkládací sedačku z jednoho prostého důvodu. Co když přijde návštěva, která zde bude chtít přespat? A proto při koupi sedačky myslíte hlavně na to, aby šla rozložit. To je ale chyba. Díky rozkládacímu mechanismu  nebude vaše sedačka tolik kvalitní jako její pevná verze. A myslíte si, že je dobrý nápad, pokud se vzdáte kvality a hezkého vzhledu jen kvůli tomu, aby se hosté vyspali na často nepohodlném kusu nábytku? Určitě je lepší, když pořídíte nafukovací matraci, která udělá stejnou, ne-li lepší službu.

Žádné doplňky s soupravě nechci!

Mnoho z nás ani neví, co pořádně nějaká doplňková výbava k sedací soupravě znamená. Ano, takovéto doplňky nejsou životu nezbytné, ale když zjistíte, jaký komfort vám mohou poskytnout, budete nadšeni. Jde o nejrůznější technologické vychytávky, které vám zpříjemní relax, ale i práci. A o co jde? Například o vysouvací sedák, který vám zvětší plochu, na které odpočíváte. Nebo třeba sedačka, ve které je zabudovaná zásuvka na USB či na elektřinu, takže můžete nabíjet mobil a nemuset s ním běžet na druhý konec místnosti.

5 chyb, které děláme při výběru sedací soupravy
Foto: Polstrin

Stačí i levná sedací souprava

Velmi často se stává, že si koupíme levné sedací soupravy a již po krátkém čase si můžeme všimnout toho, že při sezení cítíme tvrdé dřevo (pokud se rovnou v některých místech neprohne); potahový materiál se během času roztrhne, některá část bude vrzat... Prostě jde o hotové peklo. A to nejen se sedačkou, ale i s následnou reklamací, kde je možné, že vám budou říkat, že to není jejich chyba, ale vaše. No - není lepší pořízení dražšího kousku, u kterého bude jistota, že vydrží déle? Při nákupu na internetu si nezapomínejte pročítat hodnocení těch, kteří si nábytek koupili již dříve.

Koupím první co mi padne v obchodě do oka

Určitě nechcete kupovat každý rok novou sedačku, že ne? Proto byste se měli vyhnout tomu, že vběhnete do prvního obchodu po cestě z práce a rychle vyberete něco, co se vám líbí. Kvalitní sedačka by měla vydržet několik let, proto je fajn, když si dáte na čas a pořádně se rozhlédnete kolem sebe. Možná najdete co hledáte hned v prvním, ale třeba až pátém obchodě.

Štítky: sedací soupravy
Foto: Polstrin

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock