Jedná se o rekonstrukci přízemí v řadovém rodinném domě, který byl postaven na přelomu tisíciletí. Požadavky klienta byly otevřít dispozici tak, aby celý prostor působil vzdušněji a čistěji. Zadáním bylo upravit a zařídit společenskou část domu, nacházející se v přízemí – tzn. obývací pokoj s kuchyní, vstupní část (předsíň, šatnu, chodbu) a malou koupelnu.

U vstupní části došlo k vybourání zdí mezi velmi malou předsíní a komorou (kde byl mimo jiné umístěn i kotel). Dále zdi mezi předsíní a chodbou – tak se otevřela celá vstupní část. Pro nové oddělení předsíně a chodby byly použity celoskleněné dveře, aby zůstala zachována otevřenost a vzdušnost prostoru, ale aby byly prostory zároveň odděleny.

Došlo k propojení kuchyně a obývacího pokoje. Kuchyň byla oproti původnímu řešení dispozičně změněna. Změna si vyžádala zmenšení původního francouzského okna na okno s parapetem.

Vzhledem k tomu, že se v domě měnila okna, nebyl problém kuchyňskou linku vést i pod okny. Okna u kuchyně se udělala s posuvným otevíráním, aby nebyl problém s baterií a odsavačem.

Přáním majitelů bylo použít na podlahu stěrku Pandomo. Vzhledem k ceně stěrky byla nakonec použita pouze v kuchyni a obývacím pokoji. V ostatních prostorech se pak použila velkoformátová dlažba ve stejném odstínu.

Celý interiér je laděný do odstínů bílé a šedé v kombinaci s ořechovou dýhou, díky níž interiér nepůsobí chladně.

Kuchyně byla navržena v bílém lesku s deskou z umělého kamene. Deska zároveň tvoří parapety oken. Rozkládací stůl, který navazuje na dřevěnou část kuchyně, byl také vytvořen na míru.

V obývacím pokoji je použito minimum nábytku. Nábytek je v bílé barvě, opět v kombinaci s knihovnou z ořechu.

V předsíni byl požadavek o vytvoření co nejvíce úložného prostoru. Byly zde vytvořeny vestavěné skříně v bílé barvě. Ve skříních je prostor nejen na boty a oblečení, ale také je zde umístěn kotel s bojlerem a prostor pro uskladnění úklidových prostředků, žehlicího prkna atd…

##Další projekty##:

HŘEBENKY

905

MOTOL

962

Bráník

940

SOMFY

506