Kompletní rekonstrukce bytu 2+1 o ploše 37m2.

Dispozice zůstala původní; jedním z důvodů byla cena, jelikož všechny příčky jsou panelové a jejich změna by znamenala vyšší náklady a navíc byt majitelce dispozičně vyhovuje.

Problémem, který bylo potřeba vyřešit, byl nedostatek úložných prostor a malá šířka ložnice. Do ložnice nebylo možné umístit manželskou postel tak, aby k ní byl přístup z obou stran.

Z důvodu přání majitelky - umístit v bytě piano, byla nakonec zvolena postel, která se vysouvá z podia, na němž je piano umístěno.

Po celé delší straně ložnice byly vytvořeny vestavné skříně; na opačné straně pak skříňky menší.

Vstup do kuchyně zůstal zachován – pouze otvorem. Dveře zde původně nebyly a majitelka je nepožadovala. Nová kuchyň byla vytvořena do tvaru „L“. Vše je zde pohodlně umístěno – trouba kombinovaná s mikrovlnkou, vestavná lednice a myčka, varná deska s odsavačem a velikostně dostačující dřez.

Z obývacího pokoje přechází do kuchyně část obývacího nábytku, který zde má funkci spíže. Z důvodu potřeby velkého množství úložných prostor byla i zde po celé jedné stěně místnosti vytvořena vestavná skříň, uprostřed níž byl zachován prostor pro televizi a další elektroniku.

K protější stěně byl umístěn pracovní kout a pohovka. Nachází se zde také „čtecí“ ušák s podnožkou.

Z důvodu nedostatku prostoru byl jídelní kout vyřešen sklopným stolkem a skládacími židlemi, které jsou pověšeny na stěně vedle něj.

V koupelně a na WC byla jako obklad i dlažba použita skleněná mozaika ve světle šedém odstínu. Pro oživení se zde, jako i v celém bytě, objevují prvky červené barvy.

Pračka je umístěna v koupelně a požadovanou sušičku jsme schovali za posuvné dveře v chodbě, kde je rovněž prostor pro uložení úklidových prostředků, žehlicího prkna, vysavače atd.

Druhý výklenek v chodbě byl použit pro šatní skříň.

Majitelce se líbila kombinace bílo-šedé barvy, která byla použita v celém bytě. Oživena je tyrkysovými dvířky skříněk a červenými barevnými doplňky.

Stavebně byla provedena kompletní výměna elektroinstalace, vodovodního a kanalizačního připojovacího potrubí. Byly odstraněny původní ocelové zárubně a nahrazeny obložkovými. Do bytu byla také instalována klimatizace; byt je orientován na západ a v létě zde bylo teplo.

##Další projekty##:

HŘEBENKY

406

MOTOL

282

SOMFY

177

ZVOLE

192