Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Luxusní maringotka

Luxusní maringotka

Kempování ale stylově. Nebo rovnou plnohodnotné bydlení? Jestli jste rádi blízko přírodě a k životu vám stačí málo, může být maringotka tím ideálním řešením. Maringotka, kterou si dnes ukážeme, není jen tak ledajaká. Ručně je vyrábí zkušení řemeslníci na míru a jsou vyladěné do posledního detailu.

První maringotku postavil v garáži

Po dvaceti letech praxe v truhlárně se rozhodl vyzkoušet něco nového. Postavil si svou první maringotku. Tehdy ještě ve své garáži a úplně sám. Jeho dílo mělo obrovský úspěch, přátelům i rodině se moc líbilo. Navíc ho stavba natolik bavila, že se rozhodl výrobou maringotek živit. V roce 2011 založil William Vickery společnost Blackdown Shepherd Huts. Jeho tým se úctyhodně rozrostl a nyní se může chlubit mnoha spokojenými zákazníky.

Každá maringotka je vyrobena na míru majiteli. Sám William říká: ,,Nejlepší je osobní setkání se zákazníky. Uvařím jim čaj, provedu je naší dílnou a ukážu jim, jak vypadají naše maringotky naživo. Potom se posadíme a povíme si, jak by si představovali svůj vlastní domov na kolech.“

Luxusní maringotka

Poskytovaly pastýřům dobytka přístřeší 

Dílna pana Williama sídlí v Anglickém Ilminsteru. Svou práci má opravdu rád, stala se jeho vášní a na výsledcích je to vidět. Každý domeček je krásný, do detailu promyšlený, poctivě vyrobený a kladné recenze klientů hovoří samy za sebe.

Historicky byly maringotky mobilní stavby, které byly přesouvány na různá místa, aby poskytovaly pastýřům dobytka přístřeší. Byly stavěny z toho, co bylo zrovna po ruce. Materiály byly různé, od dřeva, přes proutí až po kůže, či vlnu. Podle potřeby se lišily i tvarem a velikostí.

Luxusní maringotka

Kouzlo je v detailech

,,Vzali jsme inspiraci z těchto původních staveb a přizpůsobili je modernímu životu.“ Komentuje pan William. Domy jsou vyrobené ručně, především z dubového dřeva. Zaručují perfektní celoroční bydlení pro dvě osoby. Součástí je kuchyňská linka z masivu, dřevěná podlaha i obložení uvnitř. Interiér se nese v příjemných hřejivých tónech dřeva v kombinaci s bílým nátěrem a něžnými doplňky.

Okna zakrývají látkové závěsy, nebo stylové okenice. V koupelně si zase můžete užít koupání v solitérní retro vaně s příjemným intimním osvětlením v podlaze. Prostor je vyhříván litinovými vintage radiátory šedé barvy. V detailu se skrývá kouzlo a tak mysleli i na takové maličkosti jako jsou keramické vypínače osvětlení. Směs nového i starého, to vše zde můžete najít.

Zdroj: blackdownshepherdhuts.co.uk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock