Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Bydlení s kočkou

Bydlení s kočkou

I v polském Krakově lze narazit na skutečné skvosty v oblasti interiérového designu a skutečně se to netýká jen showroomů jednotlivých návrhářů nebo výrobců.

Když se tradice snoubí s uměním

Důkazem toho je interiér bytu, který byl na žádost majitelky proměněn v kouzelné místo, ve kterém se snoubí historie a tradice s modernou a uměním. Majitelka pracuje převážně doma, proto v bytě potřebovala i komfortní pracovní místo, ve kterém bude mít dostatek prostoru a přitom bude perfektně korespondovat s ostatním interiérem. 

Kočka jako spolubydlící

Majitelka však není jediná, kdo byt obývá. Při plánování a realizaci interiéru musel být brán ohled i na kočku, kterou si majitelka vzala z útulku, a která ji dělá každodenní společnost. Právě proto byly zvoleny dispozice tak, aby nebyl byt příliš náročný pro pravidelný úklid. Poměrně velkou mírou bylo zasáhnuto do dispozic celého bytu, a to jak v příčkách, tak v rozmístění místností. Pocit pohodlí a útulného interiéru je zde zajišťován zejména kombinací přírodních materiálů, kterým dominuje dřevo a cihlové obložení zdí. 

Bydlení s kočkou

Důraz na přírodní materiály v interiéru

Dubový masiv, ze kterého je podlaha v celém bytě v teplém středně hnědém tónu pak velmi pěkně ladí s kontrastní bílou zdí a již zmiňovaným cihlovým obložením. Bílý nábytek, šedé čalounění a masivní dřevěný stůl vytváří celistvý koncept velmi útulného a komfortního interiéru, ve kterém se cítí pohodlně jak majitelka, tak její kočka, pro kterou je velmi pohodlná dřevěná podlaha, které nevadí nějaký ten škrábanec a navíc je podlaha velmi příjemná na pochůzku. Koupelny jsou naopak laděny pouze do jedné dominantní barvy a jsou ve velmi jednoduchém a moderním designu. První z nich je čistě bilá s retro osvětlením a vanou. Druhá je zase v celo-šedém provedení a je odrazem moderního designu ve všech ohledech. Jednoduchý sprchový kout a kouřová barva v kombinaci s klasickými vzory na zdech jsou rozhodně skvělou volbou i do malých prostorů.  Završením celého interiéru je útulná terasa, díky níž není bytu skutečně co vytknout a byt tak nabízí majitelce i její kočce dostatek prostoru pro práci, hru i relax. 

Zdroj: karolcieplinski.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock